Organisatie

Aikido Centrum Hasselt

In 2018 is Aikido Centrum Hasselt gestart als zelfstandige dojo. We leggen in onze dojo de nadruk op basis technieken, ruime en soepele bewegingen, humor en een ontspannen sfeer. Aikido leer je vanuit het plezier dat je hebt in wat je doet. Hierbij combineer je concentratie en zin voor zelfreflectie.

Herman Lacroix (2e Dan) traint sinds 2000 bij Aikido Organisatie Itokan  onder leiding van Joost van Straaten (6e Dan), tevens officiële vertegenwoordiger in Nederland van Shohei Juku van Morito Suganuma (8e Dan).

Zin in een proefles? Neem gerust contact met ons op.

Itokan

Aikido Centrum Hasselt werkt samen met Aikido Itokan in Nederland.

De naam Itokan is in 1994 door Suganuma Sensei persoonlijk aan deze groep dojo’s gegeven en betekent “licht dat in een hoek schijnt” of “het licht in jezelf”. Itokan als plaats van licht en warmte; zo interpreteren wij het gevoel dat Suganuma Sensei met de naam Itokan tot uitdrukking wilde brengen.

De Itokan organisatie heeft een samenwerkingsverband met Suganuma Shihan (8ste Dan). De graden zijn erkend door Aikikai Hombu Tokyo.

Shoheijuku

Itokan Aikido is aangesloten bij Shoheijuku, de organisatie van Suganuma Shihan in Japan. Jaarlijks zijn er Aikido Zomerscholen waar Suganuma Shihan zelf, of een vertegenwoordiger, lesgeeft voor 3 á 4 dagen. Dan examens vinden daar plaats, tevens de Kyu/Dan graduering van buitenlandse Europese dojo’s. Itokan Kyu graduering, in Nederland door het jaar heen, staan onder leiding van Joost van Straaten